Alguns dels missatges de solidaritat de després de l’atac. Foto: Ajuntament

“Respecte”, “Stop homofòbia”, “Visca l’amor lliure”, “Gràcies per la lliçó de lluita”, “Aquest lloc és necessari”. Aquests només són alguns exemples dels centenars de missatges que la ciutadania va penjar a la façana del Centre LGTBI de Sant Antoni després de l’atac que l’espai va patir el passat 27 de gener, pocs dies després de la seva inauguració. Ara, el consistori ha anunciat que té previst digitalitzar-los per conservar-los.

Així doncs, tal com han explicat des del consistori la tasca la durà a terme el Centre de Documentació Armand de Fluvià, que recentment s’ha traslladat al centre provinent del Casal Lambda. L’objectiu és reivindicar el valor de la solidaritat que els veïns van mostrar després de l’atac i fer servir els missatges en activitats i intervencions artístiques que es facin més endavant.

Des del Centre LGBTI també han agraït les mostres de suport rebudes per la ciutadania i les entitats i han refermat el seu compromís per ser un instrument més per lluitar a favor dels drets del col·lectiu LGTBI i, al mateix temps, un espai inclusiu obert a tota la ciutadania.

UN MILER DE PERSONES
A la protesta celebrada l’endemà de l’atac, durant la qual es van penjar molts dels missatges de solidaritat –la gent, però, ja n’havia anat enganxat des del dia abans–, hi van assistir un miler de persones. Durant la concentració, les consignes a favor de la llibertat sexual van ser una constant, i hi van assistir l’alcaldessa Ada Colau i la consellera de Presidència del Govern, Elsa Artadi.
Després de l’atac –un grup de persones van trencar els vidres de l’entrada i van fer pintades amenaçadores i amb un símbol feixista– l’Ajuntament va anunciar que presentarà una denúncia davant la Fiscalia de Delictes d’Odi.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram