El centre cívic és al carrer Provença. Foto: Twitter (@sitesize)

El centre cívic Sagrada Família fomenta la igualtat de gènere amb la ‘Guia Lila’. L’equipament ha presentat aquest any el document amb el qual vol ajudar els altres centres de la ciutat a treballar la perspectiva de gènere.

El centre cívic va obrir l’any 1997 amb l’objectiu d’especialitzar-se en temes d’igualtat, però la decisió es va limitar a la programació. “El que vèiem necessari era aplicar aquesta perspectiva al dia a dia, implantar-la en els serveis que oferim i també en la nostra pròpia feina”, explica a Línia Eixample la directora, Carolina Tejón.

El document, que té poc més de 40 pàgines, agrupa diversos punts, com l’ús d’un llenguatge transformador i inclusiu. “El llenguatge és important per tractar l’imaginari, perquè el que no es diu no existeix”, afegeix la directora. En aquesta línia, les recomanacions que donen des del centre són, per exemple, parlar de ‘ciutadania’ i no de ‘ciutadans’ o fer servir el plural femení quan hi hagi més dones que homes.

Un altre dels aspectes on des d’aquest equipament s’incideix molt és en el rebuig públic de les actituds sexistes, però no només quan es produeixin. “D’aquesta manera, per exemple, si veus un cartell, ja saps que al centre pots trobar informació o potser et despertarà una inquietud i tindràs l’accessibilitat per preguntar”, afirma Tejón.

L’impacte que preveuen des de l’equipament és positiu per a la xarxa que hi ha entre els centres i per la proximitat amb la ciutadania. “Tenim una relació més propera que altres institucions”, conclou la directora.