Dissabte es van fer diferents activitats per celebrar el primer aniversari del casal. Foto: Transformadors

L’edifici Transformadors, situat al número 60 del carrer d’Ausiàs Marc, va obrir a finals de setembre de l’any passat convertit en un equipament públic de barri modern format per un total de sis plantes més una de subterrània. Dissabte, per celebrar el primer aniversari, des del casal del barri, que ocupa dues plantes de l’equipament ­–en una altra hi ha l’Espai de Gent Gran, que actualment està tancat a causa de la pandèmia– i és gestionat de forma comunitària per un equip de veïns creat expressament, es va organitzar una jornada amb activitats, tot i que finalment només es va poder fer la meitat del que estava previst a causa de les restriccions que imposa la pandèmia.

Els actes del matí s’havien de fer al Mercat de Pagès del barri, a la plaça d’André Malraux, però es van suspendre, tot i que a la tarda sí que es van poder fer les activitats previstes a l’exterior de casal, a les taules que s’han habilitat a causa del coronavirus i que es van estrenar fa poques setmanes. Així doncs, al llarg de la tarda hi va haver ball en línia, un espectacle infantil i jocs de taula. Les activitats del matí al Mercat de Pagès està previst fer-les el dissabte 17 d’octubre.

“DINAMITZAR EL BARRI”
Des del casal de barri de Transformadors s’impulsen una sèrie de projectes. Actualment n’hi ha diferents en marxa, com per exemple el taller comunitari de projectes d’art. També s’organitzen xerrades, com la que es va fer el passat 29 de setembre sobre la mobilitat de la ciutat i la necessitat de reduir la presència de cotxes.

“El balanç d’aquest primer any és positiu, tot i que amb la pandèmia lògicament moltes coses han quedat frenades”, explica Glòria Justel, una de les veïnes voluntàries que forma part del casal. Justel diu que la prioritat del Casal Transformadors “és fer xarxa veïnal i dinamitzar el barri”, cosa que apunta que en aquest poc temps ja s’ha aconseguit. Tot i que el Fort Pienc “és com un petit poble”, creu que encara falta que qualli més un esperit col·lectiu com per exemple pot haver-hi a barris com el Poblenou. “Anem en la bona direcció. La idea de crear grups autònoms ha funcionat”, explica. Un altre dels objectius, afegeix Justel, és el de començar a promoure les activitats físiques.

Una de les assignatures pendents que li queda a l’edifici de Transformadors és l’obertura del Punt d’Informació Juvenil, que s’havia de posar en marxa aquest any però que el coronavirus ha frenat. I és que el jovent del barri és una altra peça clau d’aquest engranatge que ha de fer que el Fort Pienc sigui un barri més dinàmic i cohesionat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram