La seu actual del casal és al carrer Mallorca. Foto: Casal Lina Ódena

L’11 de maig de l’any passat obria les seves portes el Casal Lina Ódena, una iniciativa d’un grup de joves del barri que tenia com a objectiu alertar sobre una sèrie de problemes que hi ha a l’Esquerra de l’Eixample. Problemàtiques socials o la manca d’implicació institucional envers els joves, per posar dos exemples.

Ara el casal celebra el seu primer aniversari després d’un primer any molt intens i amb canvi de local inclòs. De fet, el projecte va néixer amb l’ocupació d’un local al número 194 del carrer Provença però a l’agost de l’any passat va arribar el desallotjament. Llavors els seus integrants es van anar reunint en diferents punts del barri per denunciar la manca d’espais lliures per als joves. El passat mes de gener van trobar un nou local per ocupar, propietat d’una immobiliària, situat al número 132 del carrer Mallorca.

Actualment, a causa de la pandèmia del coronavirus, tots els esforços del Lina Ódena se centren en la xarxa d’aliments que han organitzat juntament amb el Casal de Joves Queix, l’Espai Associació Lola Anglada i el Mercat de Pagès dels Jardins Emma.

“TEIXIR XARXA VEÏNAL”
La Joana, una de les integrants del Lina Ódena, valora aquest primer any i destaca que el projecte ha servit per “teixir xarxa veïnal en un barri on fa falta apropar-se als veïns”. Més enllà de la crisi del coronavirus, on el casal ha demostrat la seva agilitat i rapidesa per muntar una xarxa d’aliments des d’un espai ocupat i independent de les institucions, la Joana destaca la feina d’aquest any a través de les activitats que s’han organitzat, com ara xerrades, projeccions de documentals o classes de llengües. “Tot ho fem des de la visió ideològica del casal, que és difondre les idees d’esquerres”, conclou.