El casal està situat al 132 del carrer Mallorca. Foto: Casal Lina Òdena

Els joves del Casal Popular Lina Òdena s’enfrontaran el 30 de juny al judici per l’ocupació del local situat al número 132 del carrer Mallorca. Es tracta d’un espai, propietat d’una immobiliària, que va ser ocupat el mes de gener, després que els membres del casal fossin desallotjats a l’agost del 194 del carrer Provença.

“Tenim clar que volem lluitar l’espai fins al final”, diu la Joana, integrant de l’entitat, en declaracions a Línia Eixample. Per això, des d’aquesta setmana han recuperat les assemblees obertes, que permeten recollir idees i propostes per preparar el judici. Segons la Joana, el judici arriba en un “momentàs” del casal, ja que la ubicació actual els ha donat “veu i popularitat” i la seva col·laboració estreta amb la Xarxa de Suport del barri durant el confinament ha permès que més famílies els coneguessin.

RECUPEREN L’ACTIVITAT
En paral·lel, aquesta mateixa setmana, el Lina Òdena ha tornat a oferir altres activitats que havien quedat aturades per la quarantena. D’una banda, s’ha reobert l’aula d’estudi per tal que els estudiants puguin encarar la recta final del curs. De l’altra, s’ha posat en marxa de nou l’espai de trobada, que serveix per conèixer el projecte i gaudir d’una barra amb preus assequibles, i es fa els dilluns, dimecres i divendres de cinc de la tarda a vuit del vespre.

De cara a l’estiu, l’entitat té clar que no vol parar. De moment, ja ha anunciat que oferirà classes de català de nivell inicial cada dimecres de l’1 de juliol al 5 d’agost. I és que, tal com afirma la Joana, el casal “ha tornat amb més força que mai”.