La manifestació de ciclistes feta fa pocs dies al carrer Aragó. Foto: Pol Solanas / ACN

L’alcaldessa Ada Colau ha anunciat avui una sèrie de mesures relacionades amb la mobilitat de la ciutat, que tenen com a objectiu donar continuïtat als canvis fets a causa de la pandèmia del coronavirus. La principal novetat és que el carrer Aragó tindrà, a partir de l’octubre, un carril bici que anirà des de l’avinguda Meridiana fins al carrer Tarragona.

Aquest nou carril bici serà unidireccional i estarà al costat mar. Això farà que se suprimeixi un dels carrils de circulació actuals. Pel que fa al tancament total del trànsit, només es farà un diumenge cada trimestre. Des de la plataforma Eixample Respira han celebrat la notícia però al mateix temps han lamentat que el tall de trànsit d’Arago passi de ser mensual a trimestral.

D’altra banda, i fora del districte, també es farà un nou carril bici a la Zona Franca, entre la plaça Cerdà i el carrer Motors. També es mantindrà el tall al trànsit a la Via Laietana, al passeig de Sant Joan i a Sants-Creu Coberta els dissabtes i els diumenges. En el cas de Gran de Gràcia i de l’eix Fabra i Puig-Onze de Setembre es tallarà la circulació un cap de setmana al mes.