La campanya inclou cartells amb el lema ‘Vigila’. Foto: Twitter (@stoprobossanta1)

L’increment dels robatoris a Sant Antoni durant els últims mesos ha fet que veïns i comerciants hagin decidit passar a l’acció. Des de fa uns dies han posat en marxa la campanya ‘Vigila’ amb l’objectiu d’alertar, amb una gran quantitat de cartells, sobre l’augment de la inseguretat.

Per tal de presentar la campanya contra la inseguretat, el 12 de juliol es va fer un acte públic als jardins de l’Alguer. Un centenar de persones es van concentrar per denunciar l’augment dels robatoris. L’objectiu de la campanya és que qualsevol persona que vegi un delicte truqui el més ràpid possible al 112. També s’han fet uns adhesius que serveixen per identificar diferents comerços com a punts d’ajuda, que es posen a disposició perquè qualsevol possible víctima de robatori s’hi pugui refugiar fins que arribi la policia.

Durant l’acte, un dels impulsors de la campanya, David García, va dir que l’objectiu no és cap altre que ajudar la policia fent una trucada quan se sigui testimoni d’un delicte, i va deixar clar que no es tracta “de fer de justiciers”.

NARCOOCUPACIÓ
La inseguretat a Sant Antoni no només s’expressa amb els robatoris que es produeixen, sinó que hi ha veïns del barri que també pateixen altres problemàtiques. És el cas dels que viuen al bloc número 20 de la ronda de Sant Antoni, que des de fa un temps s’han organitzat per evitar que un grup de traficants transformin un pis de l’edifici en un narcopis.

Els veïns denuncien que es tracta de membres d’una banda organitzada i que en més d’una ocasió han bloquejat la porta d’accés a l’edifici per poder entrar-hi tot i que els veïns havien canviat el pany. En una entrevista a Betevé, un dels afectats explicava que la lluita dels veïns “és com la de defensar un castell”.

CONTRA LA GENTRIFICACIÓ
La inseguretat, però, no és l’únic problema que amoïna els veïns. A principis de juliol unes 150 persones es van manifestar a les portes de l’Escola Griselda, que el curs que no ve no obrirà a causa de l’augment del lloguer, per denunciar la gentrificació que asseguren que pateix el barri. El lema de la protesta va ser ‘Contra l’expulsió del veïnat. Menys turisme i més escoles. Volem seguir essent barri!’.