Aragó, tallat al trànsit, el passat 8 de març. Foto: Pau Cortina / ACN

La plataforma Eixample Respira ha demanat a l’Ajuntament que talli el trànsit del carrer Aragó els caps de setmana per tal de reduir la contaminació i que el veïnat se’l pugui fer seu. De fet, Aragó va ser un dels carrers que el consistori va incloure en la iniciativa Obrim Carrers, que en el cas d’aquesta via contemplava un cap de setmana al mes sense trànsit. Amb l’arribada del coronavirus, però, el projecte va quedar en suspens.

Tot i això, el passat 8 de març, poc abans de l’esclat de la pandèmia, els veïns van poder gaudir del que significa un carrer Aragó sense cotxes. Durant el matí i el migdia d’aquell dia aquesta avinguda, una de les que absorbeix més trànsit de la ciutat, va acollir diferents activitats, al mateix temps que s’hi van habilitar diferents zones per poder seure, descansar o menjar.

“PREOCUPACIÓ PROFUNDA”
Des d’Eixample Respira, doncs, mostren la seva “profunda preocupació” per la decisió del consistori de cancel·lar el tall de trànsit dels caps de setmana a Aragó. Tot i que sempre han deixat clar que consideren que Obrim Carrers només és un pedaç, denuncien que “una vegada més els interessos d’alguns ens porten a arrossegar polítiques continuistes que no ataquen l’arrel del problema”.

En paral·lel, des d’Eixample Respira recorden que el carrer Aragó “té un trànsit de 80.000 vehicles diaris que creuen l’Eixample de punta a punta” i que fan d’aquest carrer “una autopista urbana al centre de l’Eixample, el lloc on la supremacia del transport privat té prioritat sobre tots i totes”.