Cadira de rodes

El Dia de les persones amb discapacitat es commemora el dia 3. Foto: Pexels

L’espai veïnal de Calàbria 66 serà l’escenari de l’acte central del Dia internacional de les persones amb discapacitat a l’Eixample. Tot i que aquest dia es commemora el 3 de desembre, aquest divendres, l’esdeveniment serà demà i consistirà en una trobada d’entitats de persones amb discapacitat. També inclourà la presentació de l’exposició ‘Mons possibles’ per part de l’equip d’artistes de la Fundació ECOM.

A més d’aquesta activitat principal a Calàbria 66, el Districte i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) han organitzat tot un programa d’actes que va arrencar el passat dia 21 i que s’allargarà fins al dia 11. El cicle compta amb propostes (per descomptat, accessibles) a tots els barris i dona un pes important a les activitats infantils, perquè els nens i nenes normalitzin la diversitat funcional des de ben petits. “No es tracta només d’oferir referents als nens amb discapacitat, sinó a tota la canalla, per tal que els infants es relacionin entre ells independentment de les seves capacitats”, diu el president de l’IMPD, el regidor Joan Ramon Riera.

Tot i que Riera té clar que “la inclusió no es fa en un dia”, creu que és necessari que hi hagi almenys una data on les persones amb discapacitat –recorda que n’hi ha de molts tipus– siguin les protagonistes i es visibilitzin les desigualtats que pateixen.

Ciutat accessible

Divendres se celebrarà al Saló de Cent l’acte central de l’Ajuntament amb motiu del Dia de les persones amb discapacitat. Riera ha avançat que al llarg de l’acte hi haurà la resolució de dos premis d’accessibilitat, un d’europeu i un d’internacional, en els quals Barcelona és finalista. “No hem de caure en l’autocomplaença, calen més passos endavant, però això és un bon senyal”, afirma el regidor.