El divendres dia 10 es van presentar les deu propostes de remodelació que participen al Concurs Internacional d’Idees per transformar la Plaça de les Glòries. Deu projectes diferents que busquen un objectiu comú: ser escollits com la millor opció per convertir les Glòries en la nova gran plaça i zona verda de la ciutat.

Segons el gerent adjunt d’Urbanisme, Albert Civit, les deu propostes són “molt diferents sobre un conjunt d’idees molt similar”. Civit valora que en els projectes hi veu “creativitat, innovació i alhora propostes més conservadores”.

Ara un jurat format per 12 experts de diferents disciplines que inclouen l’arquitectura, l’enginyeria i l’urbanisme i 2 representants veïnals seran els encarregats de triar quina és la millor opció. La decisió es farà pública el 14 de febrer.

Les deu maquetes presentades busquen solucions diferents per als dos grans aspectes de la remodelació. D’una banda l’ocupació de l’espai lliure de 13 hectàrees que resultarà de l’eliminació del tambor i que preferiblement ha de ser un espai verd. De l’altra els edificis que envoltaran la plaça i que acolliran diversos equipaments.

ENDERROCAMENT DE L’ANELLA

La principal actuació de les obres de remodelació de les Glòries és la desconstrucció de l’anella viària. Actualment aquest procés es troba en la fase d’execució zero, que implicarà la nova obertura del carrer de Badajoz que enllaçarà amb el carrer de la Independència. A partir del 16 de febrer es podrà circular per aquest carrer.

El mes de març començarà la fase 1 de la desconstrucció, que començarà pel costat mar. Al juny, un cop acabada, començarà la fase 2, que s’allargarà fins al setembre, i que consistirà en l’enderrocament de l’anella pel costat muntanya.