Foto: Twitter @SHEixampleDret

Matí molt mogut al nou espai ocupat del 487 del carrer Aragó, La Mecànica. El propietari del local s’hi ha presentat cap a les deu i hi ha intentat entrar en cotxe quan hi havia gent a la porta. Els Mossos d’Esquadra l’han detingut per haver “xocat intencionadament contra un local”, segons han informat a les xarxes socials.

D’altra banda, des del Sindicat d’Habitatge de l’Eixample Dret, una de les entitats impulsores de l’ocupació, denuncien que “un dels matons que acompanyava el propietari ha agredit un company”, tal com han explicat a Línia Eixample. El sindicat també ha alertat que Mossos tenia la intenció de desallotjar el local, tot i que finalment han anunciat que han recuperat La Mecànica, però avisen que “segueixen rondant matons”. El matí encara no s’ha acabat i el futur immediat d’aquest espai, que va ser ocupat dimarts, és incert.

Els integrants del projecte asseguren que la propietat els ha assetjat durant tota la setmana i recorden que el local feia una dècada que estava abandonat. A més del sindicat d’habitatge de la Dreta, també hi estan implicades la Xarxa de Suport de Sagrada Família i la Comuna d’Aliments, que integra els barris del Fort Pienc, Dreta i Sagrada Família.