Targetes de fidelitat que repartia la xarxa de proxenetes desarticulada. Policia Nacional

Durant l’últim mes la policia ha detingut un total de quatre atracadors que cometien els seus delictes a diferents punts de l’Eixample, i ha desarticulat una xarxa de proxenetes que controlava cinc burdells a Barcelona, un d’ells situat al districte.

4 FARMÀCIES EN 3 DIES

El primer delinqüent en caure va ser un lladre de 41 anys a qui els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 23 de maig acusat de cometre quatre atracaments a farmàcies de l’Eixample en l’interval de tres dies. Gràcies a la descripció que van realitzar les víctimes de l’últim robatori, la policia va poder identificar-lo i el va detenir. El lladre, que anava armat amb un maxet quan la policia el va localitzar, va oferir molta resistència i fins i tot va agredir un dels agents abans de ser detingut. El detingut, que acumulava 43 antecendents policials, ja ha ingressat a presó a l’espera de judici.

COOPERACIÓ VEÏNAL

Un altre atracador va ser detingut el 28 de maig quan acabava d’assaltar a punta de gavinet a una dona que estava traient diners d’un caixer automàtic pròxim a la Diagonal. Afortunadament, diferents vianants que passaven pel lloc dels fets van presenciar el robatori i van aconseguir retenir l’atracador fins que van arribar els Mossos d’Esquadra. Per la seva vestimenta i el seu modus operandi, la policia acusa al detingut de com a mínim quatre atracaments més comesos els dies 16 d’abril i 3, 18 i 24 de maig a doferents punts de l’Eixample.

Pocs dies abans, també es va detenir un altre atracador que escollia a dones com a víctimes de les seves accions. Es tracta d’Alfonso S.D., a qui s’acusa de nou atracaments amb violència i intimidació, i ja ha ingressat a presó. La policia el va poder detenir gràcies a la descripció facilitada per les víctimes i per un taxista, que sense saber-ho inicialment, el va recollir després de cometre un dels últims atracaments.

36 ROBATORIS EN 3 ANYS

Per altra banda, a mitjans de maig, la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Eixample va posar punt i final a la singladura delictiva d’un lladre que des del setembre de 2008 havia comès 36 robatoris a diferents oficines del districte. Tot i que els robatoris estaven força espaiats en el temps, aquests mostraven unes característiques d’actuació molt específiques i especialitzades que indicaven que una sola persona estava darrere de totes les accions. Gràcies a les pesquisses policials i a diversos testimonis que situaven el lladre a diferents dels immobles assaltats, els Mossos van acabar detenint a Josep Maria M.M. a qui se l’imputen 36 robatoris amb força.

TARGETES DE FIDELITAT

Per últim, la Policia Nacional va desarticular a finals de maig un xarxa de proxenetes que controlava cinc burdells a diferents barris com l’Eixample, el Clot, o el Guinardó. Aquesta xarxa oferia targetes de fidelitat amb descomptes al seus clients habituals