Durant el desnonament es van viure moments de tensió. Foto: PAH

Les quatre famílies que feia temps que lluitaven per no ser desnonades dels pisos que ocupaven al bloc del número 477 del carrer Aragó van veure finalment, dijous passat, com el seu desallotjament tirava endavant.

Tot i que la PAH, que en el seu moment va ajudar les famílies a ocupar els pisos, va convocar una concentració per mirar d’evitar el desnonament, aquest es va acabar executant enmig d’un ampli desplegament policial.

Entre les persones afectades hi ha una dona que vivia sola, dues dones més amb dos fills menors cadascuna i un home amb la seva filla. Aquest últim cas crida l’atenció perquè la filla d’aquest home estava en confinament preventiu perquè una companya de classe havia donat positiu per coronavirus. Això va fer que la comitiva judicial passés de voler tirar endavant el desallotjament d’aquest pare i la seva filla a les nou del matí a fer-ho unes quantes hores més tard, quan es va aconseguir que tots dos fossin traslladats a una pensió.

Entre les persones concentrades s’hi va poder veure la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament, Lucía Martín, que es va mostrar molt crítica amb el paper de la Generalitat. “El Govern ha d’exercir les seves competències en habitatge”, va dir Martín, que també va criticar “el desplegament policial absolutament desproporcionat”. La PAH, per la seva banda, va demanar la dimissió del Conseller d’Interior, Miquel Samper, pel desplegament policial.