Mercat Pagès eixample barcelona sant antoni

Protesta de suport al Mercat de Pagès de Sant Antoni. Foto: Mercat de Pagès

Fins a 93 entitats, associacions i productors han presentat un manifest de suport al mercat de pagès de Sant Antoni després que l’Ajuntament denegués la llicència d’activitat el passat mes de maig.
Els signants asseguren que la mesura “és un atemptat contra la petita pagesia” perquè els impedeix accedir a la venda directa sense intermediaris i critica la “miopia política” del consistori.

El document reivindicatiu incorpora diverses peticions, entre elles “blindar” el model de mercats de pagès a la ciutat, que consideren un “actor necessari per treballar cap a un model alimentari just i sostenible”. A més, reclamen reprendre el diàleg de manera “immediata” i la reobertura del mercat.

Entre els signants hi ha la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB), el Sindicat de Llogateres i entitats ecologistes com GreenPeace, Ecologistes en Acció o Zeroport.

Per la seva banda, el Districte continua ferm en la seva posició de no fer-se enrere respecte a la qüestió. El regidor del districte, Jordi Valls, va reafirmar la decisió del consistori al Consell de Barri del dimecres passat. “Si la pregunta és si el Mercat de Pagès tornarà, a curt termini no”, va afirmar.

Després dels retrets de les entitats defensores d’aquest mercat, en el mateix Consell de Barri Valls també va afirmar que dels cinc mercats de pagès de la ciutat n’hi ha quatre “que estan actuant d’una forma correcta”, però va afegir que “aquest no”, en referència al de Sant Antoni. El regidor també va dir que havia rebut queixes d’alguns botiguers per la competència que diuen que suposa el mercat de pagès.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram