La plataforma Fem Sant Antoni ha publicat recentment un nou ‘mapa de la gentrificació’, tal com ja han fet amb els pisos turístics que hi ha al barri, que en aquest cas comptabilitza la xifra de bars i restaurants que hi ha al carrer Parlament i el seu voltant. Ho han fet, asseguren, per denunciar que els veïns d’aquesta zona “s’estan quedant sense espai per viure, per comprar, per compartir i fer xarxa”.

Aquesta plataforma veïnal ha comptabilitzat que al tram del carrer on hi ha les cantonades amb Comte Borrell, Viladomat i Calàbria hi ha 46 bars i restaurants. Una realitat que, des de Fem Sant Antoni, consideren que ha convertit aquesta zona en “un parc temàtic de bars, vermuteries, restaurants i cafeteries ‘cuquis’”. Uns establiments que “comporten sorolls, sortides de fums, terrasses que envaeixen l’espai comú i ens dificulten el pas”, afegeixen.

DENUNCIEN OBRES IL·LEGALS
Fem Sant Antoni, com ja havia fet anteriorment, també insisteix a denunciar “les obres il·legals de La Molanta”, un nou restaurant que s’està fent al mateix carrer. De fet, la plataforma ha denunciat el que considera que són unes obres il·legals a l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana.

D’altra banda, el cap de setmana del 7 i 8 d’octubre el carrer va estar tallat a causa dels treballs d’asfaltat per millorar l’estat de la calçada.