mossos desallotjament

Agents dels Mossos durant el desallotjament de la setmana passada. Foto: Marta Vidal/ACN

El Sindicat de Barri de Poble Sec denuncia un “mal tracte” a la mare amb tres fills menors desnonada al Paral·lel la setmana passada. Assegura que “comparteixen llit en un hostal” i critica que les treballadores d’aquest la tracten “com una delinqüent”. A més, sosté que és un espai on “hi ha cuques”.

Des del sindicat recorden que la dona té la mesa d’emergència aprovada fa tres anys i qüestionen que des de l’Ajuntament no s’estigui “revisant la normativa dels hostals” que no compleixen amb uns mínims requisits. “No és només una qüestió d’espai, cal denunciar els establiments que estan portant a terme pràctiques que degraden la humanitat de les persones”, afegeix.

Mesa d’emergència

Fonts del consistori, per contra, relaten que la dona va entrar a la mesa d’emergència aquest mes de maig passat. També afirmen que des dels serveis d’Habitatge s’han fet nombrosos requeriments a la propietat – el fons d’inversió Divarian – perquè complís amb l’obligació de fer lloguer social i actualment el cas es troba en estudi dels serveis jurídics de l’IMHAB per mirar si és sancionable.

Petició de lloguer social

La dona desnonada va entrar al pis de l’avinguda Paral·lel el 2019. Segons va explicar la setmana passada en declaracions als mitjans, des d’aleshores s’havia ofert a pagar un lloguer en diverses ocasions i també havia fet una petició de lloguer social. A més, segons va detallar, la propietat, diverses vegades, li havia ofert diners per tal que marxés del pis. La dona té cita demà amb els Serveis Socials.