Tall carrer Revolta Escolar

Un dels talls de la Revolta Escolar a l’Escola Entença. Foto cedida

El 70% de les famílies considera que els entorns de les escoles dels seus fills no són prou segurs. És la conclusió d’un estudi elaborat per la Revolta Escolar en col·laboració amb la UB i la UAB, en el qual han participat 83 AFAs i més de 4.500 famílies de 180 escoles diferents, la majoria de Barcelona. A l’Esquerra de l’Eixample, una de les associacions de famílies que comparteix aquest parer és l’AFI de l’Escola Entença. La vicepresidenta d’aquesta entitat, Anna Peralta, assenyala “la contaminació, el soroll i la manca de verd” com els problemes principals.

Tot i que Peralta reconeix l’esforç de l’Ajuntament per millorar aquesta situació a través del programa ‘Protegim les escoles’, que aquest curs ha arribat a l’Escola Entença, lamenta que el projecte no intervingui als carrers que són considerats xarxa bàsica, com el carrer Entença. De fet, segons l’estudi, el 78% de les AFAs enquestades indiquen que els seus centres estan envoltats de vies bàsiques. “La protecció dels entorns escolars ha d’incloure tots els carrers, encara que el trànsit es vegi afectat”, diu Peralta, que creu que l’aposta del consistori ha de ser més forta. “Sabem que no és fàcil, però el que està clar és que és urgent. D’aquí a deu anys serà massa tard per als nens que van ara a l’escola”, afegeix, fent referència als efectes de la contaminació en la salut dels infants.

D’altra banda, tal com subratlla Peralta, l’estudi demostra que la majoria de famílies trien escoles properes i opten per la mobilitat sostenible, però tot i això pateixen els inconvenients de la mobilitat imperant a la ciutat. En aquest sentit, creu que el document és una eina per “quantificar i visibilitzar” aquesta visió general i pot “ajudar els polítics a prendre decisions valentes”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram