Masriera

L’interior del Masriera amaga un teatre. Foto: Twitter (@48hOpenHouseBcn)

La Plataforma Masriera encarava la reunió de divendres passat amb l’Ajuntament amb una certa esperança. Era una trobada per obrir el procés participatiu que ha de concretar el futur del Taller Masriera, per al qual els veïns tenen una condició indiscutible: “Preservar el valor patrimonial del teatre Studium”. La cita, però, va acabar amb un punt de “decepció”, tal com reconeix l’Associació de Veïns de la Dreta de l’Eixample.

A la reunió, amb la sala de plens de la seu del Districte plena, es van presentar les dues propostes de l’Ajuntament. La primera, ubicar en aquest temple neoclàssic del carrer Bailèn un institut d’arts escèniques, que dependria del Consorci d’Educació. La segona, instal·lar-hi la Biblioteca Sofia Barat. Tot i que la primera era la que més convencia els veïns, des del mateix Consorci d’Educació van descartar d’entrada aquesta possibilitat.

“Se’n van despenjar dient que no els interessava”, lamenten des de l’AV, una de les entitats impulsores de la Plataforma Masriera. Per tant, només quedava damunt la taula l’opció de la biblioteca, que implicaria la transformació del teatre dels anys 30 que s’amaga a l’interior del temple. “El programa de biblioteca treballat fins ara demana suprimir l’escenari i convertir la platea en sala de lectura”, asseguren els veïns.

D’altra banda, els responsables de la lluita veïnal pel Taller Masriera denuncien que el consistori ha estat “tramitant canvis en la protecció” d’aquest patrimoni sense avisar la plataforma.

Amb tot, consideren que “no s’ha treballat prou” en els dos anys que han passat des de l’adquisició de l’edifici per part de l’Ajuntament. No obstant això, esperen que la situació es pugui reconduir a partir de la pròxima reunió amb el govern local, prevista per aquest mes de novembre.