Els Esquerdats van estrenar diumenge la camisa lila. Foto: Ajuntament

Els Esquerdats, la colla de castellers de l’Esquerra de l’Eixample, va fer diumenge la seva estrena a la plaça Sant Jaume durant la diada de Santa Eulàlia. La colla va participar per primer cop a la Festa Major d’hivern de la ciutat, en una jornada que també va servir per estrenar la seva samarreta lila. “Estem molt orgullosos, hem hagut de fer molts esforços per lluir el nostre color”, explica a Línia Eixample Eli Jufresa, presidenta de l’entitat. La colla va completar tres castells de sis pisos.

Per tradició, les colles només poden portar la samarreta de color després d’aconseguir fer una diada completa, és a dir, tres castells diferents però de sis persones. Els Esquerdats van assolir aquest objectiu al novembre però van esperar fins a Santa Eulàlia per lluir el lila.

CULTURA DE BARRI
Els Esquerdats van néixer l’any 2018, amb només quatre joves interessats a apropar la cultura castellera al barri. Avui, s’enorgulleixen de dir que als assajos arriben a ser unes vuitanta persones. “En un barri com el nostre lamentablement no abunda la cultura catalana, per això creiem que és important que tothom tingui l’oportunitat d’aprendre i, sobretot, interessar-se per ella”, diu Jufresa. “Moltes persones no havien sentit parlar mai de Santa Eulàlia o no sabien que era una de les festes més importants de la ciutat”, afegeix.

De moment, els membres de la colla esperen continuar col·laborant amb les entitats de la ciutat, ja que han aconseguit integrar-se en un barri que, segons ells, no els podria haver rebut de millor manera.