El Taller Masriera està situat al número 70 del carrer Bailén. Foto: Canaan

El passat 2 de juliol l’Ajuntament va anunciar l’adquisició del Taller Masriera per convertir-lo en un equipament comunitari després d’una reivindicació històrica del veïnat.

Ara, dos mesos després, des de la Plataforma Masriera, l’encarregada de liderar la reivindicació per recuperar l’edifici, fan una crida per tal que es constitueixi el Grup Impulsor de l’Ateneu Masriera. Aquest grup, expliquen des de la plataforma, ha de servir per definir les reformes que s’hauran de fer a l’edifici, la posada en marxa “immediata” de les visites comentades i les activitats, la creació de grups de treball i la definició del model de gestió del futur equipament.

D’altra banda, des de la Plataforma Masriera també recorden que el regidor Jordi Martí, durant l’anunci fet al juliol, va dir que a l’octubre s’organitzaria una festa, amb l’opció de fer visites guiades, per celebrar la recuperació de l’edifici. En aquest sentit, els veïns expliquen que han dissenyat una “programació ambiciosa però realitzable” i remarquen que “l’ocasió s’ho val, els veïns i veïnes ens ho mereixem i Barcelona ho necessita”.

UNA GRAN OPORTUNITAT
Per últim, els veïns insisteixen a dir que la recuperació del Taller Masriera “és una gran oportunitat de les que no es poden deixar perdre” per compensar “els dèficits del barri en matèria d’equipaments i centres cívics”.