El casal de barri acull les sessions amb una psicòloga. Foto: Transformadors

La mort d’un ésser estimat sempre és un tràngol difícil, però, en condicions normals, hi ha un seguit de mecanismes que ajuden a assumir la pèrdua i tirar endavant. Els comiats, els funerals o les reunions familiars per recordar aquella persona formen part del que s’anomena procés de dol, un camí tan complex com necessari que va quedar aturat durant els mesos de confinament.

Conscient dels problemes que això pot comportar a llarg termini, la psicòloga Lola Gonzàlez ha decidit crear un grup d’acompanyament al procés de dol al Casal de Barri Transformadors. “Un dol complicat pot ser l’origen de depressions o transtorns d’ansietat”, explica a Línia Eixample aquesta professional, que va començar a treballar amb el grup dijous passat. De fet, Gonzàlez matisa que “el primer contacte és individual, perquè no tothom està preparat per a les sessions grupals”.

Aquestes sessions serveixen per “crear un espai on poder explorar i expressar les emocions de forma segura”, fomentant “la comunicació i l’escolta entre els participants”, apunta Gonzàlez. Precisament, el fet de conèixer gent que es troba en la mateixa situació fa que els assistents entenguin que “el que estan experimentant no és res estrany, sinó tot el contrari”, afegeix la psicòloga.

La pròxima sessió d’aquest grup d’acompanyament es farà el dia 23, i les següents hauran d’esperar fins al setembre, quan n’hi ha dues programades. Gonzàlez no descarta organitzar-ne més perquè “el procés de dol acostuma a ser més llarg”.