Llums Nadal Barcelona

Imatge d’arxiu de l’enllumenat nadalenc de Barcelona. Foto: Cillian Shields/ACN

CorEixample serà l’únic eix comercial del districte que no veurà els seus carrers il·luminats aquest Nadal. És el quart any consecutiu que l’entitat decideix no demanar a l’Ajuntament la subvenció per instal·lar l’enllumenat nadalenc –un ajut que l’any passat va passar del 50% al 75%– perquè no està d’acord amb el seu funcionament.

“No ens sembla bé haver d’il·luminar els carrers: som 180 socis, però estem molt disseminats i, per tant, n’hauríem d’il·luminar molts”, explica el president de CorEixample, Xavier Llobet. A més, critica que “els instal·ladors de les llums han de ser els que diu l’Ajuntament, que són més cars”. Assegura que, fins i tot amb la subvenció, el cost de l’enllumenat seria massa elevat i se’ls “menjaria” el pressupost de la resta d’activitats. “Els últims anys que vam posar llums ens vam haver de gastar entre 9.000 i 10.000 euros”, detalla.

Per això, diu Llobet, els comerciants de l’associació il·luminaran les seves botigues “d’una manera més humil”, amb unes “garlandes a cada establiment” que pagaran ells mateixos. “No ens gastarem els diners de dinamitzar el nostre eix comercial en il·luminar Barcelona i fer que estigui maca”, conclou.

Passeig de Gràcia: 112.500€

L’eix comercial que rep la subvenció més alta, amb diferència, és l’Associació d’Amics del Passeig de Gràcia: 112.500 euros. “L’Ajuntament cobreix el 75% del cost de l’enllumenat, sense límits, i el nostre és de 150.000 euros”, explica el president de l’entitat, Luis Sans. “El carrer més bo de Barcelona s’ha d’il·luminar bé, i això és car”, afegeix.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram