La secunden 200 organitzacions de tot l’Estat. Foto: suspensionalquileres.org

A hores d’ara, poca gent posa en dubte que la crisi sanitària del coronavirus sigui l’avantsala d’una nova crisi econòmica. De fet, milers de persones ja han notat a les seves butxaques els efectes de la quarantena i saben que avui, 1 d’abril, és un dia clau: toca pagar un lloguer, en molts casos, inassumible. Davant d’aquesta situació, més de 200 organitzacions de tot l’Estat s’han unit per convocar una vaga de lloguers i exigir al govern espanyol “mesures que cobreixin els drets més bàsics durant el confinament”.

A través de les xarxes socials, Fem Sant Antoni ha donat suport a aquesta iniciativa, impulsada, entre d’altres, pel Sindicat de Llogateres. L’Úrsula Garrido, veïna del barri i membre de totes dues entitats, recorda que, en les dues últimes setmanes, molta gent ha vist “reduir-se o desaparèixer els seus ingressos” i ara no té més opció que l’impagament. De fet, explica que l’organització de la campanya ha rebut 8.000 mails de persones que admeten que no poden pagar el lloguer d’aquest mes. Així, en convocar una vaga de lloguers –que no és més que negar-se a pagar el lloguer de forma col·lectiva– les entitats busquen “fer costat a totes aquestes persones i evitar que se sentin soles”, explica Garrido.

A més, la iniciativa també inclou una caixa de resistència que ja acumula més de 15.000 euros a la plataforma Goteo. Aquests diners serviran per fer front a les despeses que es puguin derivar de la vaga, com ara “possibles denúncies dels propietaris per impagament”, tal com exemplifica Garrido.