Els veïns denuncien la “saturació” al voltant de la Sagrada Família. Foto: Arxiu

La confluència dels carrers Mallorca i Marina serà aquest dissabte la seu de la sortida d’una manifestació “en defensa dels barris” que han convocat set plataformes veïnals.

Gràcia cap a on vas?, Recuperem el Niza, la plataforma veïnal Henkel, l’Assemblea de Barri Sagrada Família, l’Associació de Veïns Sagrada Família i l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible ha convocat una marxa que, segons els seus organitzadors, servirà per reivindicar “el dret a l’habitatge, equipaments comunitaris i la descongestió del temple de la Sagrada Família” i dir no “als hotels i als habitatges d’ús turístic”.

Joan Itxaso, responsable d’urbanisme de l’Associació de Veïns de la Sagrada Família, afirma a Línia Eixample que la manifestació té com a objectiu “denunciar que l’actual model turístic va en contra dels veïns i demanar que s’aposti per un model sostenible”. Itxaso afegeix que la marxa també servirà “per donar un toc d’atenció a l’actual govern municipal, que amb algunes qüestions, com la gestió de l’entorn de la Sagrada Família, hauria pogut fer més”.