Consol Sáenz i Nando Cruz

Consol Sáenz i Nando Cruz participaran en el cicle de conferències ‘Cultura de Barri’. Fotos: cedida i arxiu

El cicle ‘Cultura de Barri’ que impulsa el Línia a l’Espai Línia arrencarà dimarts 5 de desembre a dos quarts de set de la tarda amb una conversa amb els periodistes culturals Consol Sáenz i Nando Cruz, després que el passat 7 de novembre tingués lloc una prèvia del cicle en forma de conversa amb el regidor de Cultura i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé, que va omplir la sala auditori.

Debatre i difondre la cultura de proximitat, aportant noves centralitats i donant pes i valor al conjunt de principis i vectors plantejats des de la perspectiva dels barris de Barcelona i del seu teixit: programes, equipaments i projectes culturals. Aquest és el principal objectiu del cicle ‘Cultura de Barri’, que compta amb el suport de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i que consta de tres conferències que se celebraran el mes de desembre.

La primera, doncs, serà una conversa amb Consol Sáenz, periodista amb una àmplia trajectòria especialitzada en cultura i música i que des del 1986 treballa a RTVE, on actualment és la directora i presentadora, entre d’altres, del programa de cultura ‘Territori Clandestí’ a Radio 4, dedicat a les cultures alternatives, underground i crítiques; i Nando Cruz, periodista musical des de finals dels anys 80 i que en els darrers temps ha visibilitzat realitats musicals marginades per la cultura oficial i els mitjans de comunicació des de la secció de reportatges ‘Altres Escenaris Possibles’ (a El Periódico de Catalunya) i el programa de ràdio ‘10.000 Fogueres’ (a Betevé).

La conversa, centrada en el binomi cultura i barris, estarà oberta al públic i comptarà amb prec de preguntes final, es podrà seguir in situ o per streaming en directe i tindrà la seva correlació en una crònica que es publicarà a les 11 edicions de la xarxa Línia en digital als 10 districtes de Barcelona més l’edició específica de la Rambla.

Un espai obert a tothom

L’Espai Línia és el primer centre de comunicació de proximitat. El local, ubicat al carrer Girona, 52, de Barcelona, disposa de 400 metres quadrats i està obert a tothom. A més d’exposicions de gran format, acull conferències i debats, i posa a disposició d’entitats i d’organitzacions, gratuïtament, una sala de conferències perfectament equipada.