Casa Orsola

El veïnat vol que es renovin tots els contractes. Foto: Twitter (@XHabitatgEE)

El llogaters de les finques situades al xamfrà del número 137 del carrer Calàbria i al 122 del carrer Consell de Cent van denunciar el passat 21 de desembre, sota el nom Casa Orsola, que el nou propietari dels blocs, el fons d’inversió Lioness Inversiones SL, havia decidit no renovar-los els contractes de lloguer. Arran de la roda de premsa, la propietat va dir en un comunicat que volia parlar amb el veïnat per trobar solucions consensuades. La postura va suposar un canvi d’actitud dràstic. Tal com diu un dels veïns afectats, Tono Hernández, abans de fer pública la seva situació havia estat impossible intercanviar ni una sola paraula. “No havíem tingut resposta ni per burofax, correu o telèfon i, de sobte, la roda de premsa va fer màgia”, assegura Hernández.

Davant l’actitud de Lioness Inversiones, els veïns van proposar-li celebrar una reunió el passat 13 de gener, però, afegeix, encara no n’han sabut res. “Està molt bé que vulguin negociar, però hauríem d’anar de les paraules als fets”, recorda Hernández sobre unes converses amb les quals, diu, vol aconseguir conservar casa seva. “Volem la renovació dels contractes. No demanem millores, simplement quedar-nos”, afirma. “Tenim forces per continuar lluitant i aconseguir-ho”, afegeix.

Per la seva banda, des del Sindicat d’Habitatge de Llogaters recorden que aquesta mena de situacions es podrien evitar aprovant al Parlament una llei que obligués els propietaris a renovar els contractes de manera automàtica. Les condicions serien que els llogaters complissin amb les seves responsabilitats i que la propietat no necessités l’habitatge per viure-hi o per a un familiar. “Així no farien fora ningú de pisos de grans tenidors”, afirmen.