superilla

Estat actual de les obres al carrer del Consell de Cent. Foto: Línia Eixample

Dilluns, dos quarts d’onze del matí al carrer del Consell de Cent. Principalment, hi caminen turistes que busquen el lloc on s’allotjaran i els treballadors que estan enllestint les obres de la superilla. I és que els treballs per convertir el carrer en el que l’Ajuntament anomena Eix Verd, estan en la seva fase final després de vuit mesos d’obres.

El resultat final del projecte és tema de debat al carrer des de fa setmanes. En Carlos, de la Tintoreria Marfil, afirma que les obres han estat “un desastre” per al seu negoci perquè ha reduït la facturació “entre un 30 i un 40%”. Tot i això, reconeix que el carrer “quedarà molt bé i serà beneficiós per a la gent”, però insisteix que, un cop acabades les obres, pel que fa al seu negoci, no sap què passarà “fins que no hagi passat un temps”. De totes maneres, creu que qui es beneficiarà molt de la transformació del carrer és la restauració.

En uns termes similars es pronuncia la Carme, de la botiga Instal·lacions E. Dalmau: “La facturació ha empitjorat, però el que em preocupa és què passarà amb les càrregues i descàrregues quan hàgim de recollir material”. Pel que fa a la millora dels resultats un cop acabades les obres, la Carme també es mostra escèptica i afirma que no sap ben bé com evolucionarà.

D’altra banda, una opinió veïnal positiva del resultat de les obres és la d’en Ramon, que afirma que “el carrer serà molt més còmode per a tothom”, al mateix temps que considera que serà més tranquil i segur. Una altra valoració és la de l’Àngels, que lamenta la confusió que creu que hi ha a l’hora de caminar pels carrers tallats. Sobre la transformació del carrer, diu que troba a faltar espais infantils i de jocs i tampoc acaba de veure clara la futura distribució del trànsit.