Imatge virtual del futur centre penitenciari. Generalitat

La presó Model continua imperturbable al bell mig del barri, malgrat que des de fa anys es parla del seu tancament definitiu. Encara hi queda un col·lectiu d’interns que s’ha de traslladar previsiblement l’any 2013, però la sensació que el seu tancament es retarda eternament planeja sobre els veïns.

La seva fi, però, sembla més propera des que fa dues setmanes es va anunciar l’inici dels treballs previs per construir el nou centre penitenciari de la Zona Franca, que substituirà el penal de l’Eixample. S’ha començat a enderrocar les naus industrials del recinte que ocupa la futura ubicació de la nova presó de preventius. De moment, s’han tirat a terra les marquesines i la façana principal de la nau, situada entre els carrers 5, 6 i D de la Zona Franca. Les obres van ser visitades pel president de la Generalitat, José Montilla, l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i la consellera de Justícia, Montserrat Tura.

El president José Montilla va destacar durant la visita que, amb l’inici de les obres, es dóna resposta a la “reivindicació del tancament de la Model i el trasllat de l’equipament centenari fora de la ciutat”.

La construcció del centre de preventius té un pressupost de 100 milions d’euros i tindrà capacitat per a 1.200 interns que estiguin pendents de judici.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram