Plataforma Collboni

Toni Cano i Natalia Bettonica, els portaveus de la plataforma. Foto: Arduino Vannucchi

Un centenar de personalitats s’han unit en una plataforma per donar suport al candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, en la cursa per les eleccions municipals. L’acte de presentació s’ha celebrat aquest migdia a la Torre Urquinaona.

Sota el nom Bo per Barcelona artistes, intel·lectuals i professionals de diversos sectors s’han agrupat per defensar que Collboni és “qui millor pot tirar del carro i encarar els reptes” de Barcelona. Entre els signants del manifest fundacional hi ha noms com el del pintor Perico Pastor, la soprano Begoña Alberdi, els economistes Jaume Lanaspa i Gonzalo Bernardos, el politòleg Nacho Corredor o l’activista Afra Blanco. Els encarregats de donar el tret de sortida a la plataforma han estat l’humorista Toni Cano i la promotora social Natalia Bettonica, que han reivindicat la necessitat que Barcelona “torni a brillar i a ser una ciutat alegre”.

Mariscal, també

Entre les personalitats que han mostrat el seu suport a Collboni hi ha l’il·lustrador Javier Mariscal, que el 2015 va donar suport a Ada Colau.

Takayuki Maejima, autor de la imatge

Avui també s’ha fet una posada en escena de la imatge que representa la plataforma. Es tracta d’un dibuix de Takayuki Maejima, un il·lustrador nascut a Tòquio que és veí de Barcelona des de l’any 2008. Durant els anys 2012-2016, Maejima va portar a terme el seu projecte principal des que va arribar a la ciutat: ‘Everyday I draw Barcelona’, i que consta de 1.500 il·lustracions de racons de la Ciutat Comtal.