Jaume Collboni, en una intervenció davant del Consell Nacional del PSC. Foto: Carola López/ACN

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, reivindica la centralitat del seu partit i ha avisat que anirà “a l’oposició” si no guanya les eleccions, perquè no es veu “de segon de ningú”.  “El PSC avui és el partit central, perquè la seva capacitat de pacte no la té cap altre partit”, ha dit el socialista en una entrevista al diari Ara.

Collboni ha aprofitat l’avinentesa per acusar Trias d’abanderar un partit que és el “factor d’inestabilitat que té Catalunya”. A més, ha advertit que l’estratègia de Junts i dels comuns, que “intenta excloure el PSC”, no funcionarà. “Crec que no se’n sortiran perquè la vida és molt més complexa i la gent s’adona d’aquestes coses, i perquè crec que aquella foto d’ells dos dinant representa el passat”, sentencia Collboni a la mateixa entrevista.

Pel que fa al motiu de la seva decisió d’abandonar l’Ajuntament, ha atribuït la maniobra a la voluntat d’obrir una “nova etapa” com a alcalde. Aquesta era la manera “més responsable i neta de fer-ho”, considera el socialista.