El govern considera que el temple gaudeix d’un privilegi. Foto: Línia Eixample

El govern municipal que encapçala l’alcaldessa Colau ha decidit que vol acabar amb “l’anomalia històrica”, tal com defensen des de l’Ajuntament, que suposa que la Sagrada Família no tingui un permís d’obres aprovat pel consistori. És per aquest motiu que, ara, l’Ajuntament es vol reunir amb el patronat de la Sagrada Família per parlar de la qüestió en una primera trobada “on no es parlaria de xifres”, segons expliquen fonts municipals.

Per la seva banda, des del patronat de la Sagrada Família defensen que el temple disposa d’un permís de l’Ajuntament de Sant Martí de Provençals del 1885 a nom d’Antoni Gaudí. A banda d’aquesta qüestió, però, la intenció de l’Ajuntament és controlar de més a prop tot el que passa amb les obres del temple. És per aquest motiu que el regidor d’Arquitectura, Paisatge Urbà i Patrimoni, el socialista Daniel Mòdol, tal com va avançar El País, vol crear una comissió que faci un seguiment per controlar les obres que es fan a la Sagrada Família. Va ser precisament Mòdol qui fa unes setmanes va fer unes polèmiques declaracions on va afirmar que la Sagrada Família “és una mona de pasqua gegant”.

ELS VEÏNS, PREOCUPATS
A banda d’aquesta nova polèmica sorgida al voltant del temple, el debat sobre la futura urbanització de tot l’entorn del monument pot tornar a agafar embranzida després que amb l’arribada de Colau a l’alcaldia la qüestió quedés aparcada. Segons va avançar el diari Ara, el dia 24 d’aquest mes es reuniran els representants veïnals i l’Ajuntament. La reunió ha de servir per tornar a posar al damunt la taula què passarà amb els habitatges afectats pel passatge que s’ha d’obrir entre els carrers Mallorca i Aragó per tal que la Sagrada Família es vegi des de la Diagonal.

Sigui com sigui, però, l’actual govern ja ha deixat clar que no té cap intenció d’apostar per mesures que pugui incrementar la pressió turística a la zona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram