Una terrassa al districte de l’Eixample. Foto: Ajuntament

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat aquest divendres que convocarà un ple extraordinari sobre el pla d’usos de l’Eixample en els pròxims dies amb la intenció que s’aprovi. Tant Colau com la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, s’han mostrat convençudes que cal aprovar un pla d’usos per al districte amb prou marge perquè entri en vigor abans que el proper 11 de març s’aixequi la suspensió de llicències. “No deixarem caure l’Eixample”, ha dit Colau, que ha defensat la regulació que proposen els comuns per limitar bars, restaurants, discoteques i supermercats autoservei.

Per la seva banda, Sanz ha reiterat que el pla ha d’incloure tot l’àmbit de Sant Antoni -punt de discrepància amb el PSC- i ha negat que ahir dijous s’arribés a un preacord entre els socis de govern, només una proposta dels socialistes que es va consultar amb els veïns i comerciants de Sant Antoni i que aquests van rebutjar.

Colau i Sanz han fet una atenció als mitjans a la Galeria Gòtica poc després que s’hagi retirat al darrer moment la proposta de pla d’usos de l’ordre del plenari. “És insòlit que hagi passat el que ha passat”, ha exclamat. Amb tot, ha enviat un missatge de tranquil·litat i ha assegurat que impediran el “descontrol” que s’ha viscut en carrers com Enric Granados.

L’alcaldessa ha assenyalat que la proposta que avui s’ha portat al ple comptava amb el consens “més important”, que és el de les entitats veïnals i comercials de les zones afectades. També ha mostrat “perplexitat” per la posició del PSC: “Em sembla insòlit que la setmana que el primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni ha anunciat que abandona el govern, el PSC voti en contra d’una proposta de govern consensuada amb entitats”. De fet, Colau ha apuntat que és un “mal precedent” i ha demanat un exercici de “responsabilitat” per part dels socis de l’executiu.

La tinenta Janet Sanz ha remarcat que la diversitat comercial és “clau” i que la proposta de pla d’usos no prohibeix cap activitat sinó que protegeix l’existent i fixa uns topalls màxims. El temps de tramitació des que s’aprova un pla fins que es publica al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB), ha dit Sanz, és d’entre 20 i 25 dies. “Si el pla no s’aprova i es publica abans de l’11 de març salta la suspensió de llicències”, ha advertit. Per això, ha afegit que cal aprovar-ho ja. “Com a molt tenim una setmana més. El PSC s’avindrà a què Sant Antoni quedi protegit?”, s’ha demanat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram