Cop de porta al projecte rebaixat de l’Ajuntament d’allargar el tramvia entre Glòries i Verdaguer després que el líder d’ERC, Alfred Bosch, hagi deixat clar que la seva formació, en una entrevista al diari Ara, tampoc donarà suport a la proposta rebaixada que havia presentat el govern municipal per aconseguir fer avançar el seu projecte d’unir els dos tramvies a través de la Diagonal.

“És un mal negoci per a la ciutat”, ha afirmat Bosch per justificar el no rotund de la seva formació. El líder dels republicans considera que el govern de Barcelona en Comú “no ha presentat un pla de gestió, no sabem què volen, no està especificat” i deixa clar que “amb bones intencions” no n’hi ha prou.

ARITMÈTICA IMPOSSIBLE
El no d’ERC fa inviable que la proposta rebaixada que havia plantejat Colau per desbloquejar el serial del tramvia tiri endavant. Els comuns i els socialistes sumen només 15 vots, molt lluny de la majoria absoluta (21). A la negativa dels republicans s’hi ha de sumar el vot contrari del PDeCAT i el PP, que fa temps que han deixat clar el seu rebuig al projecte, mentre que Ciutadans, que no ho veu prioritari, també votarà que no. Per últim, la CUP, amb tres regidors, tampoc veu clar el projecte, ja que defensa la gestió cent per cent pública del tramvia, mentre que el posicionament de Gerard Ardanuy -regidor no adscrit- tampoc està clar. Aquest panorama fa que la votació prevista per al pròxim Ple del 23 de març signifiqui, amb tota probabilitat, un nou revés per al govern municipal.

VIDAL NO ENTÉN EL BLOQUEIG
El posicionament d’ERC ha provocat que la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, hagi afirmat en una entrevista a Betevé que “és difícil d’entendre que donant resposta a les seves demandes es decantin per bloquejar el projecte”. “El bloqueig polític d’ERC no s’entén”, ha lamentat Vidal.

Per la seva banda, des del PDeCAT han celebrat la decisió dels republicans. “S’acaba el serial, hem salvat la Diagonal”, han dit.

ENQUESTA POLÈMICA
Un parell de dies més tard de l’anunci de Bosch, l’Ajuntament va difondre una enquesta, que havia estat feta per l’empresa Tram l’octubre de l’any passat, que mostrava com el 48,7% dels veïns de la ciutat són favorables a la connexió del Trambesòs i el Trambaix, mentre que el 29,4% hi estan en contra i un 14,4% responen que els és indiferent. La resta no ho saben. L’enquesta també assenyalava que els veïns més favorables al projecte són els votants de la CUP (77%), els Comuns (58,8%) i ERC (56,3%).

Després de la publicació de l’enquesta Bosch va deixar clar a TV3 que la seva posició no varia i va criticar que es donin per bons els resultats d’una enquesta feta per l’empresa explotadora. A més, segons el cap de files dels republicans, els resultats “tampoc són espectaculars” i va remarcar que només un 19% dels enquestats diuen que agafarien el tramvia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram