El nou ateneu serà al número 268 del carrer Nàpols. Foto: Línia Eixample

El projecte per a l’obertura de l’Ateneu Popular de la Sagrada Família ja és més a prop de fer-se realitat. L’Ajuntament, tal com va avançar Betevé, va firmar la compra del local a principis de febrer i a partir del 28 d’abril l’espai quedarà lliure. Actualment encara l’ocupa l’empresa Vidal Aymerich. El local on hi haurà el nou ateneu és al carrer Nàpols, entre Provença i Rosselló. Fa 1.500 metres quadrats i inclourà un auditori, locals d’assaig, una ludoteca, un espai per a joves i espais per a entitats.

L’embrió d’aquest projecte es va gestar durant les protestes de la plataforma Recuperem el Niza, nascuda per denunciar la construcció d’un supermercat Mercadona a l’antic cinema Niza. La plataforma, després de fer una consulta, va acabar acceptant la construcció del supermercat a canvi d’un nou ateneu per al barri. Dos mesos més tard d’aquella votació -el passat mes de setembre-, les entitats del barri van començar a treballar en el disseny d’aquest futur equipament. Ara, en declaracions a Betevé, la regidora de l’Eixample, Montserrat Ballarín, ha explicat que “estem fent el projecte per dissenyar com seran els espais, amb una interlocució molt clara amb les entitats”.

Pel que fa a aquestes entitats, Joan Itxaso, de l’Associació de Veïns de la Sagrada Família, explica Línia Eixample que les entitats ja han començat a treballar en el disseny del futur ateneu. “Apostem per una gestió comunitària i creiem que un bon model a seguir seria el de l’Harmonia de Sant Andreu”, explica Itxaso. Per últim, les entitats asseguren que el seu desig és que l’ateneu entri en funcionament a partir de la tardor de l’any que ve.