El Consell de Barri es va omplir de veïns. Foto: Twitter (@_marc_martinez)

El Consell de Barri de finals de novembre va servir per comprovar que els veïns afectats pel projecte d’expansió de la Sagrada Família no estan disposats a rendir-se. Durant la prèvia de la sessió, que es va dedicar exclusivament a aquesta qüestió, gairebé 200 veïns van omplir a vessar la sala principal del Centre Cívic Sagrada Família.

El tret de sortida el va fer el regidor Jordi Martí, que va parlar sobre l’estat actual de les obres i com aniran avançant. Quan Martí va acabar van començar les intervencions i el malestar de la gent es va fer molt evident, especialment després que pocs dies abans s’havia conegut que la Junta Constructora havia comprat un solar a Aigües de Barcelona de més de 5.000 metres quadrats al carrer Mallorca. Es tracta d’un espai que s’havia contemplat per reallotjar els veïns afectats per l’enderrocament previst de pisos del mateix carrer per construir la gran escalinata.

“D’ESQUENES ALS AFECTATS?”
Un dels representants dels veïns afectats, Salvador Barroso, es va dirigir al regidor Martí per preguntar-li si la intenció del consistori era “tornar a donar l’esquena” als afectats, tal com va denunciar que es va fer amb la llicència de les obres. Altres veïns, entre els quals hi havia representants de l’Associació de Veïns de la Sagrada Família, també van assegurar que el patronat fa i desfà a la seva manera i van acusar el consistori de falta de transparència. El regidor, d’altra banda, va dir que entenia l’enuig dels veïns i es va comprometre a impulsar una taula de debat, al mateix temps que va deixar clar que rebutja la construcció de l’escalinata perquè “és posterior a Gaudí”. Martí sí que va defensar el conveni signat amb el patronat perquè implica que l’Ajuntament recapti 36 milions d’euros en 10 anys.