col·legi Jesuïtes de Casp

La façana del col·legi Jesuïtes de Casp. Foto: Arxiu

Més de 230 exalumnes de l’escola Jesuïtes de Casp han exigit en una carta que el col·legi condemni públicament els abusos comesos presumptament per Francesc Peris, sacerdot vinculat a la congregació. La petició ha arribat després que El País hagi destapat uns abusos que s’haurien comès, primer, a l’escola de la Dreta de l’Eixample i, després, a Bolívia, on el sacerdot hauria estat enviat després del primer cas.

Els fets van ser denunciats el 2021 al Vaticà i a la Conferència Episcopal Espanyola, però els exalumnes que han signat la carta lamenten que fins ara no hi ha hagut “posicionament ferm i públic de condemna per part de la institució”. “Considerem d’extrema gravetat que la Companyia de Jesús no hagi actuat de manera decidida per facilitar la investigació”, diu el text que van enviar dilluns a l’escola i al Departament d’Educació.

Un dels signants de la carta, Jordi Nomdedeu, ha explicat a l’ACN que tots els exalumnes que han subscrit aquesta petició van tenir contacte directe amb Peris durant els anys en què van estudiar a l’escola. Ara no estan vinculats a la congregació.