Foto: Twitter (@SenseSostreBcn)

L’impulsor de la Casa Cádiz, l’activista Lagarder Danciu, ha estat expulsat de l’espai fa pocs dies després que altres residents d’aquesta casa ocupada per a sensesostre l’hagin acusat d’haver “abusat sexualment de manera continuada” d’un d’ells, segons han denunciat en un comunicat que han fet públic a Twitter. A més, tal com ha publicat la SER, una dona sense llar ja va denunciar Danciu el passat 18 d’abril per robar-li el mòbil i, davant del jutge, va dir que havia estat víctima d’abusos.

L’activista, per la seva part, ho ha negat tot, ha denunciat els seus excompanys i ha assenyalat “les addiccions (alcohol, porros, cocaïna)” que, segons ell, “s’han apoderat” de la casa. També assegura que ha estat ell qui ha pres la “decisió de desconnectar completament del projecte”. Sigui com sigui, els Mossos d’Esquadra l’estan buscant, segons la SER.

Els actuals membres de la Casa Cádiz, que donen suport a la presumpta segona víctima, van afirmar que s’emprendrien “les mesures legals que la persona agredida” cregués oportunes i recorden que “les agressions i els abusos no tenen cabuda dins del projecte”. Danciu ha titllat de “miserable” el fet que s’hagi utilitzat la seva “relació” amb el denunciant per, a parer seu, atacar-lo i fer-lo fora de la casa. “No soc un violador ni he abusat sexualment de ningú”, ha insistit l’activista en un comunicat.

Segons la versió de Danciu, alguns residents haurien volgut fer “boicot al projecte” actuant d’esquena a qui fins ara el liderava. Admet que la quarantena li va passar factura i que es va allunyar uns dies de la casa per “desconnectar”. Un temps que, considera, la resta va fer servir per acabar expulsant-lo.

Els integrants de la casa diuen que han alertat d’aquest cas per evitar “que hi hagi més víctimes dels seus abusos”, alhora que asseguren que “el projecte segueix ben viu, dinàmic i autogestionat”.