Cap Sant Joan

La setmana passada els casos van baixar un 40%. Foto: Districte

Barcelona ha deixat enrere els dies més foscos de la cinquena onada de la pandèmia. Dades de l’Agència de Salut Pública mostren que entre el 30 d’agost i el 5 de setembre es van detectar 667 casos positius, la qual cosa vol dir que es va produir una caiguda del 40% i que hi havia 439 contagis menys en comparació a la setmana anterior. Aquesta diferència és força significativa si es té en compte que, també segons dades de Salut Pública, en el pic de la cinquena onada es van arribar a més de 14.500 casos.

El dia a dia del CAP Passeig de Sant Joan és un clar reflex d’aquesta realitat que aporta esperança a la ciutat. La metgessa de família d’aquest centre, Núria Turmo, assenyala que mentre a l’inici de la cinquena onada un 80% dels tests realitzats eren positius, la setmana passada ho eren només el 10%. “També són moltes menys les persones que truquen perquè tenen símptomes. No té res a veure amb el començament d’aquesta darrera onada”, afirma amb cert optimisme Turmo.

Millores laborals

La baixada dels casos també s’ha traduït amb menys sobrecàrrega de feina per als sanitaris del CAP Passeig de Sant Joan. “Ara, cada sanitari pot assumir els seus pacients de Covid. Ja no estem saturats ni doblant torns com havia passat abans”, subratlla Turmo, qui alhora alerta que les bones dades no han de portar a la ciutadania de Barcelona a abaixar la guàrdia. “Hi haurà una sisena onada, però gràcies a les vacunes pot ser més lleu”, apunta la sanitària.