La UB ha detectat diversos casos de sarna entre estudiants. Foto: Universitat de Barcelona

La Facultat de Matemàtiques de la Universitat de Barcelona (UB) ha detectat un brot de sarna entre el seu alumnat. Així ho ha comunicat la direcció de la facultat en un correu enviat als estudiants i que un d’ells ha compartit al seu compte de Twitter. De moment, se n’han detectat sis casos, tal com ha informat betevé.

“Us comuniquem que uns alumnes de la Facultat han estat diagnosticats de sarna”, començava el correu electrònic que han rebut els alumnes. El mateix text recordava que “la sarna o escabiosi és una malaltia parasitària de la pell causada per un tipus d’àcar microscòpic que viu a la capa superior de la pell i hi diposita els seus ous”. A més, alertava que “la sarna es contrau per contacte personal directe i perllongat amb la pell d’una persona afectada”.

L’Agència de Salut Pública, pendent del cas

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) té constància dels casos detectats fins ara i està fent seguiment del brot, tal com ha confirmat betevé. D’acord amb les recomanacions de l’ASPB, la Universitat aplicarà una desinfecció diària a la facultat des d’avui mateix i durant els pròxims dies. És una de les mesures per lluitar contra la propagació de la sarna entre els estudiants.