L’encara regidora del Districte, a l’espera de la signatura dels cessaments dels regidors socialistes, valora a Línia Eixample el trencament de l’acord de govern entre Barcelona En Comú i el PSC. Per les seves paraules, queda clar que la decisió del partit de l’alcaldessa no ha agradat gens als socialistes.

Abandona la regidoria després del trencament del pacte entre Barcelona En Comú i el seu partit. S’esperava no acabar la legislatura?
Doncs la veritat és que no. Vam fer un pacte amb Barcelona En Comú on la qüestió nacional va quedar-ne fora. Vam pensar que podíem treballar deixant de banda aquest tema i, sincerament, el pacte funcionava bé, tal com la mateixa alcaldessa havia reconegut. Havíem donat estabilitat i centralitat a la ciutat.

Entén la decisió de Barcelona En Comú?
Això forma part de les dinàmiques de partit i no ens hi podem posar. L’alcaldessa Colau, però, estava contenta amb el pacte en el moment que les seves bases van decidir i hauria d’haver defensat més l’acord de govern. La setmana passada en Jaume Collboni se la va passar fent campanya per defensar-lo.

Veig que esperava més de Colau.
Hauria d’haver defensat davant les bases que l’acord funcionava bé i quins eren els seus termes. A nosaltres l’aplicació del 155 també ens afecta i, de fet, defensem el mateix que Colau: ni DUI ni 155. No ens agrada el 155 i vam lluitar perquè no s’apliqués i es convoquessin eleccions. Ara a Barcelona s’ha trencat un govern que funcionava enmig d’un país amb mala maror i manca de confiança dels sectors econòmics.

Les bases de Barcelona En Comú potser no ho veuen així.
Bé, cal tenir en compte que el 46% ha votat per no trencar l’acord de govern sense que Colau hagi apostat per aquest pacte. A més, la pregunta era claríssima per buscar el trencament. Era tendenciosa, ja que al principi ja parlava del 155 i el vot del ‘Sí’ era l’opció de trencar.

Centrem-nos en l’Eixample. Creu que Agustí Colom, amb qui té una bona relació, hauria d’agafar el seu relleu, tenint en compte que ja va ocupar el càrrec anteriorment?
No és un tema sobre el qual jo m’hagi de pronunciar, però sí que és cert que tinc una magnífica relació amb l’Agustí Colom. El que sí que vull dir és que a partir d’ara farem oposició com correspon. Sempre treballem al màxim de les nostres forces.

Fent balanç de la seva etapa a la regidoria, quan va arribar deia que les seves prioritats eren generar oportunitats per a tothom i millorar la convivència. Creu que ho ha aconseguit?
Les oportunitats per a tothom les hem generat. Hem obert tres escoles, hem ampliat una escola bressol, hem creat cinc espais infantils… Igualtat d’oportunitats és això. També hem treballat per generar espais públics més amables: la pacificació de l’entorn del Mercat de Sant Antoni, nous carrils bici…

Quan va assumir el càrrec el futur de la Model era una incògnita i ara ja està encaminat. Li sap greu, també com a veïna de l’Esquerra de l’Eixample, no poder viure la transformació des de la primera línia del Districte?
No em sap greu. És una gran notícia que la Model passi a ser de la ciutat i que sigui un pol verd, d’equipaments, d’habitatge… que transformi l’Esquerra de l’Eixample. Com a veïna gaudiré molt d’aquest espai. La foto com a política no és el més important. Sí que ho és que es completi el procés de transformació. De fet, l’escola infantil de mòduls que hem fet a la cantonada de la Model em satisfà especialment.

A l’inici de la seva etapa a la regidoria també va afirmar a Línia Eixample que la unió del tramvia no havia de ser “la primera prioritat”. Segueix pensant el mateix?
La realitat està posant de manifest que serà difícil fer-ho aquest mandat. La posició d’ERC i el Grup Municipal Demòcrata ho complica més i el projecte no té previsió pressupostària de cara al 2018. En tot cas, considero que seria una molt bona solució.

Parlant de comiats, també deixa la regidoria de Comerç. Té algun últim missatge per als comerciants?
Des de la regidoria hem treballat moltíssim. El missatge és continuar treballant molt des de la complicitat i fomentar l’associacionisme, la professionalització i la competitivitat. El comerç és clau per a la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram