
Els veïns van ser els encarregats d’organitzar i cuinar els calçots. Foto cedida
L’avinguda Mistral ha celebrat aquest 29 de març una nova edició de la seva particular festa del calçot, la Mistralçotada. Uns 80 voluntaris han cuinat per als 1000 comensals que s’han apropat a gaudir de les cebes tendres a peu de carrer, una xifra de rècord. “Ha estat tot un repte cuinar per a tanta gent, però estem molt contents i orgullosos del barri per com ens ha anat”, ha celebrat Jesús Fabà, de l’associació veïnal Fem Sant Antoni.
Allò que va començar el 2013 com una trobada reivindicativa ha esdevingut una cita imprescindible per a veïns i entitats que defensen un barri viu i amb espais per a tothom. De fet, aquest any, l’èxit ha sigut tal que els tiquets per a la cita es van esgotar abans de la calçotada.
Les activitats
La festa va arrencar a les 11 h amb espectacles infantils, música i activitats per a tota la família. A les 14 h, els calçots i el bon ambient van protagonitzar el dinar popular, amb opció vegana inclosa. A la tarda, el grup Joan Mirorock va posar la banda sonora amb versions de pop i rock, mentre que PD Pepo i les PD Zitas van tancar la nit amb ritmes electrònics i festa assegurada.
Com cada any, els beneficis de la jornada es destinaran a projectes socials de Sant Antoni. “Continuarem treballant perquè la tradició continuï viva”, han celebrat els organitzadors a les xarxes socials.