Una barricada encesa feta amb contenidors. Foto: Laura Fíguls / ACN

L’Associació de Veïns i Veïnes de l’Eixample s’ha volgut pronunciar sobre l’onada de protestes que viu la ciutat des de fa dies després de l’empresonament del raper Pablo Hasel. Des de l’entitat veïnal mostren la seva oposició a la violència, al mateix temps que apunten que és necessària una reflexió que vagi més enllà de condemnar els aldarulls que hi ha hagut al barri i en altres punts de l’Eixample i la ciutat darrerament.

“Deplorem la situació en què s’han vist involucrats veïns, veïnes i comerciants i els danys causats al patrimoni de la ciutat, però no podem deixar d’analitzar per què i com es produeix”, afirmen a l’associació de veïns. En aquest sentit, afegeixen que cal escoltar els joves i asseguren comprendre la seva “desesperació”, tot i que deixen clar que “de cap manera” poden compartir “la presència de violència a les protestes i manifestacions, ni que aquesta s’acabi convertint en un objectiu per si mateixa”.

“VIOLÈNCIA D’ESTAT”
En paral·lel, l’entitat veïnal també denuncia que els últims anys s’ha fet evident que “vivim en una societat on la violència d’Estat es manifesta cada cop de forma més evident”. Posen d’exemple el fet que algú pugui anar a la presó “per una piulada o la lletra d’una cançó” o que segueixi havent-hi desnonaments enmig de la pandèmia. Per últim, fan una crida als veïns, les entitats, les institucions, les escoles i les universitats a fer una reflexió sobre com “canalitzar aquest desconcert”.