Abans de l’inici de les obres el solar estava tancat. Foto: Google Maps

Les obres que una empresa constructora estava fent sense llicència en un solar de la Gran Via, entre Lepant i Padilla, ja han estat precintades per part del Districte. L’empresa també estava reformant un edifici contigu mig abandonat ubicat a l’interior d’aquesta illa per tal de construir-hi un concessionari de cotxes.

El cas el va destapar l’Associació de Veïns del Fort Pienc a principis de setembre a causa del fort soroll que feien les obres. Va ser el 29 de setembre, amb una inspecció per part del Districte, quan es va comprovar que s’estaven fent unes obres, tant al solar com a la parcel·la de l’edifici, quan només tenien el permís per fer modificacions a l’edifici. A l’exterior no s’hi podia fer res, ja que l’espai havia estat qualificat de zona verda per acollir un futur parc urbà.

Segons ha explicat El Periódico, el passat mes de maig l’empresa Motor Repris de Automoción va presentar un projecte per fer un concessionari, però des del Districte se’ls va advertir que només es podien dur a terme obres menors a l’interior, com ara fer paviment i pintar. Durant la inspecció del 29 de setembre, però, l’inspector va comprovar que s’estaven fent obres il·legals que no estaven previstes al comunicat de reforma tramitat.

Tot i que els veïns del Fort Pienc han demanat en nombroses ocasions que la zona es converteixi en un parc, la qüestió no forma part de l’agenda més immediata del Districte. De moment, el que sí és una realitat és l’expedient sancionador obert a l’empresa.