El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat la vigència i el bon funcionament del model comercial català assegurant que “és un petit tresor que entre tots hem de saber mantenir i fer progressar, en circumstàncies que no són gens fàcils”.

El president va fer aquestes declaracions en el decurs de l’acte de lliurament dels Premis a la Iniciativa Comercial i als Establiments Comercials Centenaris, que es va celebrar dimarts al Palau de la Generalitat.

Mas va explicar que la defensa aferrissada que s’ha fet d’aquest model ha estat així, “no només pel seu caràcter econòmic, sinó pel que representa des del punt de vista d’organització de la nostra societat”. “No és el mateix una societat amb un comerç urbà posat al dia i desenvolupat que una societat amb un desert comercial a les seves ciutats i pobles”, va assegurar.

En aquest línia, Mas va remarcar que el model català ha demostrat que és “més humà”, que quan les coses no van bé “perd llocs de treball, però en perd menys que d’altres models”, i que aconsegueix que “molta gent al país no només sigui un simple empleat, sinó que, d’una forma o altra, esdevingui un empresari del món del comerç”.

Per aquests motius, Mas va defensar que “el nostre no és un model antic ni desfasat” subratllant que, al contrari del que ha fet Catalunya, “hi ha països que van oblidar la importància d’aquest model social de comerç, el van trencar, el van marginar, van apostar per una cosa que, en teoria, era molt innovadora i, a l’hora de la veritat, han hagut de fer marxa enrere perquè s’havien equivocat greument”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram