Foto: Maria Asmarat/ACN

Unir la Diagonal per sota amb metro: aquesta és l’alternativa de Junts al projecte del tramvia que ja està aprovat i que es preveu que comenci a fer-se realitat aquest any. Ho ha dit la presidenta del grup municipal i candidata a les eleccions del 2023, Elsa Artadi, en una entrevista a betevé en què ha defensat que “això és revolucionari”, i no pas el tramvia. “Posar un tren enmig de la Diagonal no és revolucionari ni és guanyar espai per al vianant”, ha insistit.

La proposta d’Artadi, doncs, consistiria a connectar Glòries i Francesc Macià amb metro, una idea que ja ha estat criticada per la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz. “[Artadi] sap que la proposta no té sentit ni consens”, ha afirmat Sanz via Twitter, alhora que ha subratllat que la candidata de Junts vol “fer passar un metro per on hi ha un col·lector” i li ha retret que parli “d’una nova línia quan encara no ha acabat l’L9”.

Sanz també ha recordat que “la connexió del tramvia té el suport de la Generalitat, de l’AMB, de TMB, dels ajuntaments del Baix Llobregat i el Barcelonès, les associacions, els sindicats i la ciutadania”. En aquest sentit, cal tenir en compte que el projecte del tramvia es va aprovar gràcies a l’acord dels partits del govern (comuns i PSC) i ERC.