Junts per Catalunya VIH

Un moment de l’acte celebrat ahir a l’Hotel Axel. Foto: Junts per Catalunya

Junts per Catalunya va organitzar ahir al vespre a l’Hotel Axel un acte sobre els tracament contra el VIH basat en el medicament conegut com a PrEP (profilaxis preexposició), una pastilla diària que pot ajudar a prevenir aquest virus.

A la trobada, juntament amb la líder de Junts a Barcelona, Elsa Artadi, i diferents representants d’entitats que lluiten contra la Sida, hi va ser el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. Argimon, durant la seva intervenció, va destacar que en els darrers anys “s’ha fet un molt bon camí” en la lluita per prevenir aquesta malaltia. Tot i això, el conseller va reclamar que cal “una perspectiva global” per seguir fent passos endavant.

Per la seva banda, Artadi va recordar que fa 40 anys que el VIH impacta entre la ciutadania i que han mort 40 milions de persones. “No tenim vacuna i per això fem aquest acte, per treballar la prevenció i anar cap a la residualitat dels contagis, la manera més segura que tenim ara per avançar”, va afegir Artadi.

El final d’aquesta pandèmia

A banda d’Argimon i Artadi, a l’acte hi van participar Ángel Rivero i Ferran Pujol, del Centre comunitari de detenció del VIH BCNCheckpoint i Maria Ubals, de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses. Pujol va aprofitar la seva intervenció per alertar que “Barcelona ha perdut pistonada i no té estratègia per aconseguir els objectius de la Declaració de París de 2014”, al mateix temps que va destacar la importància de parlar de la PrEP perquè “és parlar de la possibilitat real després de 4 dècades amb el VIH, de començar a veure el final d’aquesta pandèmia”.