Dues pancartes denuncien la situació de la residència. Foto: XHEE

La residència d’avis Nostra Senyora de Meritxell, situada al número 602 de la Gran Via, té una ordre de desnonament dictada per dimecres que ve després que el passat mes de juny se li acabés el contracte i l’actual propietat no l’hagi volgut renovar, tal com va avançar fa uns dies TV3.

La situació de la residència és un altre cas causat pels moviments del mercat immobiliari. L’actual propietat, un inversor dels Estats Units, va comprar tot l’edifici fa un temps a una família barcelonina amb diferents propietats immobiliàries. La propietària de la residència, Francesca Naranjo, tenia un acord amb l’antiga propietat que establia que, si l’edifici es venia, la residència podria continuar. Aquest acord, però, no va tenir continuïtat després de la venda de l’edifici, que té sis plantes, però actualment només en té dues d’ocupades.

El futur de la quinzena d’avis i dels 10 treballadors de la residència ha provocat que la Xarxa d’Habitatge de l’Esquerra de l’Eixample s’hagi implicat en el cas. L’objectiu de la xarxa veïnal és mirar d’endarrerir tant com es pugui el desnonament per aconseguir una solució per als afectats. De fet, per demà hi ha convocada una roda de premsa on Francesca Naranjo i la Xarxa d’Habitatge denunciaran el cas per mirar d’evitar que la setmana que ve s’executi el desnonament. Des de l’entitat veïnal asseguren que, si dimecres el desnonament tira endavant, s’organitzarà una concentració de protesta per evitar-ho.