Ernest Maragall i Elisenda Alamany, número 1 i 2 d’ERC a Barcelona. Foto: Jordi Bataller/ACN

La número 2 d’ERC a Barcelona, Elisenda Alamany, assegura que el líder del partit a la ciutat, Ernest Maragall, no acabarà el mandat actual. Alamany també s’ha postulat per rellevar-lo en el lideratge de la formació republicana. Així ho ha expressat aquest divendres al matí en una roda de premsa.

Tot i que Maragall no ho ha dit públicament fins ara, Alamany s’ha mostrat convençuda que el 2027 l’actual líder ja no serà al capdavant del grup municipal d’ERC. “Ell no hi serà tots aquests quatre anys”, ha afirmat. “És una cosa natural i que cau pel seu propi pes”, ha afegit en aquest sentit. De fet, Alamany també ha assegurat que ell “ho comparteix” i que fins i tot “ho ha dit”.

I amb la mateixa claredat ha parlat del seu relleu: “Les regnes del grup municipal les agafarà la següent persona que estava a la llista, que en aquest cas soc jo”.

Una “nova etapa” després del 28M

Per a la número 2, el partit ha d’encetar una “nova etapa” després dels resultats de les eleccions municipals del 28 de maig. Cal recordar que ERC va perdre molts vots en els darrers comicis respecte als anteriors, els del 2019. Concretament, va passar de ser la força més votada a la ciutat quatre anys enrere a haver-se de conformar amb la quarta posició.

Precisament, Alamany ha volgut destacar avui aquesta victòria de Maragall. “Es mereix un reconeixement. És la primera vegada que un líder d’ERC guanya les eleccions a Barcelona”, ha defensat, per afegir que caldrà “veure com es fa aquest relleu al grup municipal”.

Sigui com sigui, de moment no hi ha hagut cap anunci per part del partit respecte al relleu de Maragall.

Ernest Maragall: “El projecte dels comuns està obsolet”