Diagonal tramvia obres

La Diagonal durant les obres del Tram. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament prepara un pla de dinamització econòmica i social de la Diagonal, entre Verdaguer i la plaça de les Glòries. El projecte, que s’ha començat a dissenyar en paral·lel a l’avenç de les obres, té l’objectiu de promoure l’activitat econòmica. A més, busca convertir aquesta zona en un “espai de referència” per a respondre a les necessitats veïnals.

Les grans línies d’actuació del consistori se centraran en el suport al comerç existent, la reobertura dels locals tancats i la dinamització de la zona amb diverses activitats. “Creiem que és un entorn que té una potencialitat per recuperar teixit i xarxa de barri, ara que finalitzen les obres del tramvia”, detalla el regidor del districte, Jordi Valls.

Les primeres fases del pla començaran aquest estiu amb la diagnosi de la situació dels diferents trams de la Diagonal on s’actuarà. Així, els serveis municipals actualitzaran el cens de locals oberts i tancats, informaran els comerços de les ajudes que ofereix el consistori i proposaran diverses estratègies de dinamització dels espais inutilitzats actualment.

Des de l’eix comercial del barri valoren positivament la iniciativa i recorden les dificultats que molts botiguers han patit a conseqüència de les obres. “El soroll i la pols han fet baixar l’afluència de gent i, per tant, les vendes han caigut. Ens sembla perfecte que es proposi dinamitzar la zona”, explica la presidenta de l’entitat, Amor García.

L’Ajuntament preveu que les primeres activitats i actes de dinamització es comencin a celebrar a a partir del setembre.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram