Un dels trams afectats pel projecte és al carrer Mallorca. Foto: Google Maps

Els veïns de la Sagrada Família afectats pel Pla Gaudí, que preveu enderrocar de forma parcial dues illes de cases per construir una avinguda davant de la façana principal del temple, han decidit donar per trencades les negociacions sobre el disseny del pla amb el consistori.

El motiu de la decisió es deu al fet que l’Associació de Veïns de la Sagrada Família no està d’acord amb l’estratègia que vol seguir l’Ajuntament per articular el disseny del pla. Des del consistori es vol obrir un concurs públic per definir el projecte urbanístic, però els veïns consideren que abans s’haurien d’acordar una sèrie de qüestions.

Joan Itxaso, el responsable d’urbanisme de l’associació de veïns, explica que “no es pot fer un concurs públic partint de zero, sinó que aquest s’hauria de supeditar a uns acords bàsics”. Itxaso assegura que volen saber “quines serien les afectacions mínimes i màximes” que patirà la zona i recorda que des de l’associació ja han enviat una proposta al consistori, però que no han obtingut resposta.

Des de l’Ajuntament, en canvi, insisteixen en la necessitat de, primer de tot, convocar el concurs públic, del qual diuen que ha de tenir “unes bases ben definides, pactades i consensuades”, per dissenyar els detalls de l’obra, tal com s’ha fet “en el cas de les Glòries”.

Un concurs en el qual, expliquen des del consistori, “hi haurà una representació veïnal i l’opció guanyadora serà una solució acceptada per tots els agents”.